*   >> Lese Utdanning Artikler >> society >> etiquette

Å være deg selv (The Mask)

I sin film, The Mask
, viser regissør Charles Russel at det er bedre å være deg selv enn å endre din personlighet til hvordan du tror du skal være. Stanley Ipkiss begynner som en karakter som er usikker på seg selv. Han oppdager en maske, som forbedrer hans personlighet, og hjelper ham å uttrykke sine innerste ønsker. Masken er ikke alle gode skjønt; Ipkiss innser til slutt at han ikke har full kontroll over det. Han bestemmer seg for at han ikke trenger masken, og blir trygg som ham selv.

Charles Russel bruker maskens
første scenene til å presentere hovedpersonen, Stanley Ipkiss så uskyldig og usikker på seg selv. Han bor alene, bortsett fra hans beste venn, en hund som heter Milo, og er lett manipulert av hans utleier, bil reparatører og arbeidskamerater. Hans naivitet er vist helt fra begynnelsen av filmen, da en dame som jobber på Edge by bank med Ipkiss overbeviser ham om å gi henne billetter til en konsert som han har sett frem til. Ipkiss har en stor mangel på tillit, noe som er tydelig i sin klossethet når serverer den glamorøse kvinnen som går inn i banken, Tina Carlyle. Carlyle later som hun er der for å bare åpne en bankkonto, men hennes egentlige mål er å bruke et skjult kamera for å hjelpe en forbrytelse mobb, som planlegger å rane banken. Når hun kommer inn, ignorerer hun en annen bankmann som tilbyr seg å hjelpe henne, kurs rett for Ipkiss - hvem hun tydeligvis merknader er ganske klønete og lett blendet av hennes sjarm. Dette blir så bekreftet for henne, som han setter sin penn i en blyantspisser og får slipset fast i hans skrivebord uavgjort. Til sammen Stanley Ipkiss mangler selvtillit og er uvitende om at han blir brukt av alle de menneskene han mener er hans venner.

Den komplikasjon i Ipkiss 'historie oppstår med innføringen av masken, som etablerer en kontrast med Ipkiss 'karakter. Kjøre hjem på slutten av dagen, hvor han har blitt sviktet og brukt av hans venner, Stanley Ipkiss ser hva han mener er en kropp som flyter i en elv. Han hopper uselvisk i vannet for å hjelpe, bare for å oppdage at det er bare en av tre maske. Ipkiss tar masken tilbake til leiligheten hans, og bestemmer seg for å sette den på. Ipkiss umiddelbart begynner å spinne i en tegneserie-aktig virvelvind som messes opp leiligheten hans. Når han slutter å spinne han er en annen karakter, og han har også endret seg visuelt: et grønt ansikt med skarpe trekk - Charles Russel bruker konvensjonene av animasjon for å vise maskens o

Page   <<       [1] [2] [3] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.