*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> africa

The Deepest Lake

Den dypeste innsjø

Det er tusenvis er titusenvis av innsjøen i verden, kan de funnet i fjellet og lavlandet, de er store og små dypt og grunt. Den dypeste innsjøen Baikal ligger i Sentral-Asia i sør østlige Sibir.

Hvor stammer

Bajkalsjøen er en av de eldste innsjøer. Noen geolog anslår sin alder på 15 millioner år, andre er mer forsiktige i sine spekulasjoner, men de er alle enige om at Bajkalsjøen er en av verdens eldste innsjøer. Det ble definitivt dannet i tertiær Era. På et tidspunkt når overflaten av jorden ble formet og det høyeste fjellet dannet. Jordskorpen sølt og en grøft ble dannet en dyp avgrunn som langsomt fylles med vann. En lang og dyp innsjø ble dannet, dagens Bajkalsjøen.

Records

Alle som besøker i Bajkalsjøen er sjarmert av den storslåtte naturen i sine bredder. Og det er like fascinerende på sikt av geografiske poster. Sin dybde nådd 1747m off Olchon Island, ifølge fersk måling og er den dypeste av alle verdens innsjøer, er Tanganyikasjøen i Afrika mer enn 300m grunnere enn Baikal.

sin vannoverflaten er 455m over havet, og bunnen nådd 1286m under havnivå, slike innlandet depresjoner, nå under havnivå og oversvømmet med vann, er du kalt krypto depresjoner. Bajkalsjøen er ikke bare den dypeste innsjø, men også den største krypto depresjon på planeten vår.

Det er ikke bare dypt, er det også veldig stor, er det 636km lang avstand som mellom London og Frankfurt eller Paris. Og arealet nesten lik som i Nederland, er det åtte største innsjøen i verden og den største ferskvann innsjøen på den største tilfreds i Asia.

På grunn av sin dybde, er volumet av vannet i innsjøen også ekstraordinære. Det er anslått at 23.600 kubikk-kilometer. Som er mer enn en tiendedel av verdens reservoar av ferskvann? Det rangerer først blant alle innsjøer i denne sammenheng. Innsjøen er lei av mer enn 300 elver, strøm og bekker, og det har bare en strøm elven Angara en sideelv til enorme Siberian River.

Det er ennå flere poster Bajkalsjøen har nesten ingen vannforurensning. Vannet er så gjennomsiktig at alle detaljer er helt synlig til en dybde på 10 til 15 meter er god på 25 til 30 meter og en nedsenket hvit plate kan bli gjenkjent i en dybde på 40m. Vannet er så rent bortsett fra i nærheten av noen bosetninger som er drikkende. Men bare de tøffeste svømmere ville våge å gå for svømmetur. Selv i høy om sommeren vanntemperaturen er aldri mer enn 14 c.

Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.