*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> africa

Muammar Gadaffi Biography

Muammar Gadaffi kan uten tvil beskrives som en politisk overlevende. Han er den lengstsittende postkoloniale leder og har styrt Libya i Nord-Afrika med jernhånd i over 42 år.

Han var den yngste barnet, født inn i en beduin stamme, et sted i den nordafrikanske ørkenen, sør for Sirte. Noen er usikkerhet rundt nøyaktig sted og dato for hans fødsel, fordi i motsetning til vestlige samfunn, i Libya på den tiden fødsler ble ikke registrert, men kilder mener at det var rundt 7 juni 1942.

Han kommer fra en Nomadic stamme som streifet i ørkenen går fra sted til sted. Han var en from muslim som fikk instruksjoner i Koranen (hellige bok av islam) hjemme til han var ni år gammel. I en alder av ni begynte han å delta på barneskolen der, mange av hans politiske ideer begynte å ta form og krystallisere.

Mens oppveksten han var dypt inspirert av taler og filosofi av den egyptiske lederen, Gamal Abdel Nasser og som et resultat ble han en engasjert medlem av den arabiske National Committee. Han ble antatt å ha deltatt i de anti-israelske demonstrasjoner under Suez-krisen i 1956 og i 1961 ble han utvist fra skolen for politisk aktivisme.

han senere gikk på University of Libya hvor han studerte historie og ble uteksaminert med laud i 1963, hvorpå han ble med den libyske hæren i Benghazi, Libyas nest største by. På den tiden Benghazi, var en hot-bed for revolusjonære ideer og anti-vestlig propaganda. Mens i hæren, som en del av sin trening ble han sendt til England i ett år for å fremme sine militære studier.

Gadaffi hadde lenge næret dyp harme mot den libyske monarkiet som ble ledet av kong Idris I. Han følte at Idris ble manipulert som en marionett av Vesten og begynte å ha planlagt å styrte ham. Gadaffi utviklet en karismatisk lederstil som raskt har fått momentum, tilhengere og støttespillere, og i løpet av fire år var han i stand til å styrte kongen og ta kontroll over Libya. Han planla og iscenesatt et ublodig kupp som fant sted på 1 September 1969 mens kong Idris var borte i flere måneder i Tyrkia gjennomgår medisinsk behandling. Kort tid etter kuppet, på bare 27 år gammel, Muammar Gadaffi erklærte seg øverstkommanderende for de væpnede styrker og leder av Revolutionary Council.

En av hans første handlinger var å nasjonalisere alle utenlandske banker og oljeselskaper. Han flyttet deretter å lukke alle amerikanske og britiske militærbaser i Libya og ett år senere ble han grepet eiendeler av all jødisk og italien

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.