*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> africa

Fakta om Afrika: A Cultural Insight

Vet du alt om Afrika, den nest største kontinentet i verden? Vil du ha en kulturell innsikt i dette fantastiske landet pyramidene og sfinksen? Er din kunnskap om fakta om Afrika er ufullstendig, og du har en tørst etter mer? Hvis ja, så gå på lesing. La oss prøve å finne mer om dette spennende og utrolig land.

strukket over et område på 30.330.000 kvadratkilometer, dekker Afrika mer enn 20% av den totale land i verden. Det er den gamle sivilisasjonen i verden. Dens største landet er Sudan, som ligger i nord-østlige delen. Den minste er Seychellene som dekker et område på ca 450 kvadratkilometer. Det høyeste fjellet er Kilimanjaro i Tanzania og det laveste punktet er Asal Lake i Djibouti. Den lengste elven i verden, Nilen, renner gjennom Afrika, som dekker en avstand på 6650 km. Lake Malawi er kjent for det største antall fiskearter som finnes i vannet sitt. Verdens eldste ørken Namib er den eneste ørkenen som er et hjem for mange ville dyr, inkludert elefanter, løver og nesehorn. Ungdoms leseferdighet priser er høyest i Gabon (97%) og lavest i Burkina Faso (39,3%). De andre fakta om Afrika er også interessant. Den mest befolkede landet i Afrika er Nigeria med 120-140 millioner mennesker. Seychellene er den minst befolkede med ikke mer enn 85 000 innbyggere. Den mest attraktive turistmål, er Egypt berømt for sine pyramider, selv om antallet pyramidene er mer i Sudan. Dykkingen er billigst på Lake Malawi.

La oss nå ta en titt på de populære stammene i Afrika. Det finnes mer enn 7000 stammene i dette kontinentet; hver tribal befolkningen har sine egne ritualer, skikker og kultur. Noen av dem lever fortsatt nomadisk liv og deres kulturer er dypt forankret i de gamle sivilisasjoner. Den største etniske gruppen er Zulu som er en innbygger i Sør-Afrika. De dekorere kroppen sin med tilbehør laget av perler. Denne stammen hadde sterke patriarkalske systemer som kjempet mange kriger med britene. Dette stamme praksis guddommelighet. Amhara er en etnisk stamme av Etiopia som er svært innflytelsesrik. De fleste mennesker er ortodokse kristne som holder seg til en alder gamle tradisjoner med fasting og døpe. Ashanti er en av de berømte stammene i Afrika som lever på Akans i Ghana.

Pyramid of Cheopsor den store pyramiden i Giza, som det ofte kalles, er den eneste rart av den gamle verden som har overlevd i dag. Bygget rundt tredje århundre f.Kr., ble strukturen bygget med over to millioner steinblokker. Det er en grav av faraoen Khufu som

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.