*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> africa

Minner om Afrika og Mediterranean

Turmoil

Algerie er mest kjent for bilder av blodbad på nyhetene på åttitallet og begynnelsen av nittitallet. Da jeg var der, landet var ganske ettergivende. Kvinner i storbyene hadde vestlig stil klær, høye hæler, sminke. De hadde håret klippet kort. De røykte og satt i kafeer gabbing med venninner. I små tettsteder var det ikke så rosenrød, men likevel, jeg gikk på en skole hvor den franske læreren, en algerisk kvinne, ikke dekker ansiktet hennes, selv om hun var gift. Hennes mann hadde ikke betalt for bruden fordi familiene var moderne og progressive. Hun var et unntak skjønt. Vanligvis menn gjorde shopping og gå ut og kvinner ble hjemme. Selv på bryllup, det var et rom for menn og et eget rom for kvinner. Alle i hele landet virket rolig og ganske velstående. Det var to avlinger i året (ned fra tre under den franske okkupasjonen).

Selv i 1984 selv om du kan føle uro. Det vi ikke visste var at den fundamentalistiske underground var veldig aktiv. Presidenten svarte med stasjonering tropper på hver kant, noe som medførte lange kolonner med pansrede biler og lastebiler fylt med soldater krysser landet. Ofte de gikk om natten, men alle var klar over at de var innom. Det var et show av makt.

Raskt, ting eskalert og fundamentalistene begynte en svært blodig opprør. Vi var lenge borte da og i sikkerhet i Canada.

Jewel of the
Middel

Så snart du nevner Afrika til noen, bilde de jungler og brølende løver. Når du snakker om arabiske land, ser de ørkener og nomader. Marokko, Algerie, Tunisia og Libya er alle plassert på Middelhavskysten og i kystregionen er nærmere at av Sør-Frankrike eller Spania. Romerne visste det. Det er mange rester av romerske byer i Algerie. Jordsmonnet er fruktbar, druene vokser godt, og klimaet er veldig hyggelig. Somrene kan bli varmt, men det er alltid en forfriskende bris fra havet.


Coastal Road av Bejaia. Image Source.

Selv i åttiårene, turister besøkte algeriske kysten. Når vi først kom, bodde vi noen dager i Zeralda, en kyst forstad til Alger og et populært turistmål. Det var en helt nydelig by. Vi bodde på et hotell rett over gaten fra en rad med hvite bungalower på stranden. Utover dem, det var det asurblå havet. Et par dager av lykke senere vi dro ut for Ain Defla, der min far hadde sin kontrakt.


View of Algiers. Image Source.

Attraksjoner i Middelhavsregionen

Strendene er ikke de eneste attraksjonene i Magreb (den ar

Page   <<       [1] [2] >>

Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.