*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> africa

Ikke helt typisk tropisk øy - thankfully.

Hvis du er i markedet for en uvanlig øy feriemål der folk naboen er usannsynlig å slå opp ennå ikke ønsker å gjøre det samme palmer og hvit sand som alle går for så Likoma Island er svaret.

Likoma er en av de geopolitiske rariteter som tilhører ett land, nemlig Malawi, men ligger helt innenfor territorialfarvannet av en annen, Mosambik. Sammen med den mindre naboøya Chizumulu det gjør opp distriktet Likoma omtrent halvveis opp (eller ned) Lake Malawi, og de sitter stille og ganske ubemerket bare noen få kilometer utenfor kysten av Mosambik. Anomali oppstått på grunn av hvordan området ble kolonisert av europeere. Anglikanske misjonærer kom på Likoma fra Malawi (da kjent som Nyasaland) snarere enn fra portugiserne okkuperte Mosambik (Portugisisk Øst-Afrika da), og deretter ble de britiske og senere malawiske territorium.

Øya er så idyllisk som Øyene er ment å være. Det er i stor grad dekket av grasmark, men er hjemme også til en god del av Baobab og mangotrær. Hovedattraksjonen for besøkende bortsett fra stillheten er den viktigste byen katedral. Bygningen startet i 1903, og den imponerende stein byggverk virker mye for stor for en så liten plass.


Bilde via Wikipedia

Bli Likoma er lett arrangert med fly til liten flystripe fra den malawiske hovedstaden Lilongwe. En dampbåt forbinder det med Nkhata Bay også i Malawi, mens mindre båter inkludert Dhows kontakt med Cobwe i Mosambik og med Likoma søster øya Chizumulu.

Det er et hotell (Kaya Mawa) og flere leiligheter samt et backpacker hostel, men det bør bemerkes at elektrisitet er vanligvis bare tilgjengelig frem til 22:00. Den beste metoden for transport rundt øya er gang selv om det er noen biler som reiser de få brolagt, men siden det ikke er mye å gjøre og god tid til å gjøre det i, er gang egentlig ikke noe stress. Anmeldelser

En virkelig god hvile opp sted hvis du gjør Cairo til Cape tur, og en utmerket skjult hvis det du leter etter er en avslappende, rolig, interessant opphold blant noen svært vennlig og lettgående folk.

Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.