*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Vet du hvor du Surinam ligger på Globe?

Til tross for å være populær ved navn Surinam, dette landet er offisielt kjent som Republikken Surinam på engelsk, Republiek Surinam i nederlandsk språk og Ripoliku sranan i Sranatongo språk. Dette er et land som faktisk ligger i den nordlige delen av Sør-Amerika. For å være mer presis om den nøyaktige plasseringen og for enkel forståelse, ville det være bedre å beskrive Surinam som blir sikret i mellom Fransk Guyana på øst og vestsiden blir okkupert av Guyana.

Den sørlige delen av grensen Surinam er gjensidig delt med grensen mellom Brasil og den nordlige grensen over ser kysten av Atlanta. Det lille landet Surinam har måttet gå gjennom store uenigheter om de geografiske grenser, noe som er spesielt sant på den sørlige grensen som det deler med Fransk Guyana og Guyana.

Marowijne og Corantijn elvene er poeng av uenighet og disse elvene har blitt hevdet av begge landene på begge sider. Til slutt tvister og uoverensstemmelse vokste til så store omfang, at FN-konvensjonen om Law of the Sea måtte gripe inn og gi den nødvendige mekling, i år 2007.

Æren av å være den minste og uavhengig land i Nord-Amerika går til Surinam. Det er 3 forskjellige cratons som sammen danner den søramerikanske Plate. Guiana Shield er navnet gitt til en av disse 3 kartonger. Betydningen av Guiana Shield legger i det faktum at Surinam ligger akkurat på denne craton. Anmeldelser

Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.