*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Skua Glacier: Remote, etter Boat

Glaciers, noen ganger eksisterende i tusenvis av år, representerer massive, men tydelig vakre, hvite og blå skulpturer av is. Alle er spennende, men blir enda mer så når de er kun tilgjengelig med et enkelt, enveis, sjelden brukt passasje, som er den Skua Glacier i Chile.

I 1130 den 7. mars 2007 Celebrity Cruise Line 2000-passasjer Infinity
slått inn i kanalen som fører til Skua Glacier. To skummende, turkis og hvite enturbulations, skapt av gassturbindrevne azipods under hekken, viftet ut i krusninger mot bredden av ellers solide, glass-vises fjorden bak 91 000 tonn tunge skipet. Fjorden seg selv, en oversvømmet isbre dal avslutnings på land, hadde blitt skapt over årtusener av sin vekt. Med progressive smelting, hadde sjøvann oversvømmet inn i den. Mellom 10.000 og 20.000 år siden, under siste istids maksimum, dette området hadde blitt dekket av flere tusen fot-tykke Patagonia isdekket.

Som om transportert til topografiske overflaten på en annen planet, skipet penetrert løse topper og krumninger av greener og grått, som passerte både på sidene, og med avstand, bak det. En snø-dekket fjell, likner skibakkene i Sveits, dukket opp foran og på styrbord side.

Creeping nærmere, det startet en riktig bue på 1 445, nå svever gjennom blå-grønn, miniatyr isfjell-specked vann . Toppene vokste taggete og skarpe. Flight steamer ender vainlessly forsøkt å churn sine vinger og bli luftbårne å unnslippe "giant" tømmerhogst av dem.

Fjorden, reflekterer furu-drapert fjellet off styrbord side, som et speil, tok på et dypt grønn nyanse. Den aner spredte isfjell "chips" multiplisert inn i en stadig tett mosaikk av is.

Slå til venstre ved 1 530 og beveger seg i sneglefart, Infinity
gjort sitt endelige tilnærming til Skua Glacier som, bakt av strålende, uhindret sollys, steg som en mektig, geologisk triumf av hvit snø og blå is fra fjord til sin 300-fot-toppmøtet i slutten av kanalen og, tilsynelatende, på slutten av verden.

Snow, faller mot og samler seg i de semi-kløfter av horisontale høytliggende fjell kalt "opphopning soner", samler og, på grunn av de lave temperaturer, unnlater å smelte, komprimer seg inn i isen. Individuelle snøflak endre til "firns" eller granulater av is innen 60 dager, og etter en periode på ett år, mister nesten alle sine særtrekk, sublimating til enkle isblokker. Hvert glasial lag er et resultat av en senere, etterfølgende snøfall.

As vekt-indusert trykk øker

Page   <<       [1] [2] [3] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.