*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Argentinas Punta Tombo Penguin Rookery

Av de ca 15 verdensomspennende arter av pingviner, fem er utbredt i Sør-Amerika, blant dem Gentoo, Rockhopper, King, makaroni, og magellanske, sistnevnte som utgjør den største gruppen, og kan sees på Punta Tombo Penguin Rookery på den østlige kysten av Argentina.

Access, via Trewel, krever en argentinsk innenlands fly eller cruiseskip stopp i Puerto Madryn, etterfulgt av en to-og-en-halv times kjøring, med leiebil eller sightseeing tur, til selve Rookery.

I en tidlig tur i 2007, gjorde jeg dette veldig sjø-og-land ekskursjon. Min motorcoach, én av fem å gjøre reisen, forlot kaien og krysset broen mot National Route 3, hovedveien som forbinder Buenos Aires i nord med Ushuaia i sør. Traversering Chubut, en av Patagonia provinser, passerte den flat, tørr, skrubb-blanke steppe topografi karakteristikk av kysten, som lav, har kuppelformede planter tilpasset seg det tørre klimaet, ekstreme temperaturer, og konstant vind skapt av Andesfjellene som hemmer årlig nedbør til mellom seks og 12 inches. Passerer gjennom Trewel, en by befolket av den walisiske der tradisjonell ettermiddagste serveres fortsatt og den nest største i området med sin egen regional flyplass, treneren tredd seg gjennom lav høyde Hvit Hills, som dukket opp som Badlands av South Dakota, og snappet opp den tørre, støvete, grus overflaten av Provincial rute 1. Indigenous Søramerikansk dyreliv, nesten kamuflert av den lave kratt, inkludert mara og guanaco, den søramerikanske tilsvarer kamelen.

Til syvende og sist kommer inn porten til en privat sau gård, dekket det de siste 39 kilometerne til Rookery, selv på den atlantiske hvor åsene stod opp fra de overveiende flate vidder, fullfører sin 170-kilometer kjøretur fra Puerto Madryn.

En ett-kilometer spasertur over en grus sti førte til pingvinkoloni.

Evolution har skapt en pingvin kroppen design som så presist samsvarer med sin dual-parameter, diametralt motsatte livsstil av fôring på sjøen, men avl på land, at intet menneske ingeniør ville noen gang har emulert det. Disse forskjellige sjøfugler, med hydrodynamiske organer, har elegante og lengre ben, ikke ulikt den camber av et fly vinge, for å minimere motstand under begge området stuper og lengre svømmeturer. Deres to korte ben gi gangevne på land, men likevel redusere luftmotstanden i havet, der de frem svinger, mye som ror. Deres svømmeføtter, også som vinger modifiserte fly, drive dem under vannoverflaten, og kombinert med sine kompakte, "fusi

Page   <<       [1] [2] [3] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.