*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Hvordan Space var Conquered

plass reise er en stor undring i vår tid. Det var en tid da mannen kunne ikke engang tenke på landing på månen. Men resultatene av Apollo 11 og Apollo 12 har satt verden til utrolig overraskelse. Etter å ha utforsket jordens favn og etter dypt inn havene mann slått hånden til planetene. Hans begynnelse var veldig ydmyk. Starter fra seilfly og ballonger, nå har han lansert Sputniks og raketter på overflaten av månen. Det var en dag med stor prestasjon når den 21. juli 1969 Neil A. Armstrong og Edwin E. Aldrin, pilotene av Apollo 12, satt sin fot på månen. Ingen tvil om at de var i det romdrakter og gikk på overflaten av månen bare for noen få minutter, men dette viste at mannen hadde erobret plass.

Løpet for erobringen av plass startet i 1957, da russerne lansert sin første rakett, kalt "Satellite", ut i verdensrommet. Denne satellitten ble sparket ut i verdensrommet med en tretrinns rakett motor som ga den en hastighet på ca 8000 meter i sekundet. Denne satellitten kretset rundt jorden hundrevis av ganger, og til slutt eksploderte som et stjerneskudd. Den andre sputnik som var litt større enn den første gjennomført en hund som heter Laika ut i verdensrommet. Denne viste at det var fullt mulig å sende levende vesener i verdensrommet. Denne satellitten også fikk ødelagt etter inn den øvre atmosfæren. Den tredje sputnik ble lansert 15. mai, ble 1958. Det fylt med solenergi batterier og radiosendere. Men dette sputnik også møter samme skjebne og ble snart ødelagt.

Side ved side med russerne, amerikanerne også gjort eksperimenter i romfart. Først lanserte de små kapsler i verdensrommet. Disse ble nummerert som Apollo en, to, tre osv ... Den tiende plass Explorer, ble styrt av Major Gordon Cooper. Det kretset rundt jorden 24 ganger og deretter landet trygt. Da Apollo 11 oppnådde en større suksess. Den nådde ganske nær månen og tok flere bilder av overflaten. Da Apollo 12 ble satt ut i verdensrommet i juli 1969. Det hadde de tre mennene om bord. Denne raketten nås innen noen få miles avstand fra månen og deretter de to mennene fra mannskapet, Neil A. Armstrong og Edwin E. Aldrin, faktisk landet på overflaten av månen. De gikk på månen og plukket opp noen steiner som de hentet tilbake til jorden. Hele showet ble sendt til jorden ved hjelp av kraftige kosmiske kameraer. Dette var en dag med stor jubel for menneskeheten. Man hadde erobret plass. Månen som alltid hadde vært et tema for eventyr endelig hadde blitt overvunnet. I dette løpet amer

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.