*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

En introduksjon til Tiverton, Devon UK

Jeg ble født i Tiverton, Devon i Storbritannia i 1968. Tiverton er en tradisjonell engelsk kjøpstad i midten av grevskapet Devon. Det heter så fordi den ligger ved samløpet av elvene Exe og Lowman. Byens navn kommer fra det gamle engelske for byen to vadested, TWY Forde Town. Mer enn en by eller landsby over England kalles Twyford, antagelig av lignende årsaker. Jeg er ikke sikker på hvorfor Tiverton endte opp som Tiverton og ikke en annen Twyford. Muligens var det på grunn av den brede Devonshire aksent snakkes av lokalbefolkningen. Selv i dag dialekten kan være så sterk at jeg har problemer med å forstå hva noen sier eventhough jeg vokste opp bare tjue eller så miles away.

Selv om jeg ble født i byen, min familie flyttet bort før jeg var to år gammel. Vi fikk ikke flytte langt unna; bare tjue eller så miles unna til East Devon landsbyen Newton Poppleford. Min mormor fortsatte å leve i Tiverton, og som et resultat, jeg jevnlig besøkt byen for like under førti år før min bestemor døde for noen år siden.

Heldigvis har Tiverton langt mer betydelige krav til berømmelse til å falle tilbake på enn bare å være det stedet jeg var born.Tiverton er kjent hovedsakelig for sin deltakelse i ull handel i det 16. og 17. århundre, Blundells skole, Grand Western Canal, Knighthayes Court, og slottet.

Tiverton tidlige velstand og vekst skyldes ull handel. Når dette falt så gjorde Tiverton for en betydelig periode. Imidlertid kan påvirkning av velstående ull handelsmenn og kjøpmenn fortsatt bli sett i og rundt byen. En spesielt velstående kjøpmann stiftet Blundells skole i Tiverton, nå en svært vellykket selvstendig skole. Som en ren grammatikk skolegutt, vurderte jeg Blundells poshest og snobbiest skole i fylket. Jeg fikk til å spille dem ett år på rugby når de deigned å besøke oss på Kings School, Ottery St. Mary. Jeg husker fordi jeg var veldig chuffed da vi slo dem. Jeg husker også dem s blir veldig godt boret og vår scrum som marsjerte tilbake ytterligere ved en anledning enn noen annen gang i mine elleve år med å spille rugby.

Tiverton pleide å ha en jernbanestasjon i byen. Opprinnelig tjene en kort gren linje koblet til hoved Exeter-Bristol-London linje, det ble senere en gjennom rute til nord i fylket. Men den linjen ikke overleve kutt i 1960-tallet. Den siste lokomotiv, den Tivvy Bumper, ble reddet fra skraphaugen, og var alltid et punkt av interesse når du passerer det ved innreise til byen når du besøker min bestemor som b

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.