*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Utsikt over Delhi: Jantar Mantar

Jantar Mantar, men en bygning, er mer som en stor gruppe av matematiske instrumenter satt sammen for å observere de nøyaktige bevegelser av planetene i forhold til jorden. Astronomi er gitt mye av betydning i India. Og de ivrigste pursuants av denne vitenskapen gjorde kompliserte matematiske beregninger for å utforme denne bygningen.


Bygget av Maharaj Jai Singh den andre, i det 18. århundre Jantar Mantar fortsatt å være en meget interessant bygning -kompleks. Selv om ikke brukes til astronomiske formål nå, strukturene her er fortsatt verdt å observere og lære av, for elevene på epoken. De viktigste bygningene i dette komplekset er:

Samrat Yantra: Denne 70 fot høy instrumentet ble bygget i form av et solur som diameteren er 114 fot. Dens hypotenusen er parallell med aksen av jorden og dens orientering er mot Nordpolen. Den enorme størrelsen på denne solur gjort svært nøyaktige målinger mulig. Ved å strekke diameteren på hjulet, kunne astronomene å forstå de nøyaktige bevegelser av Sun, jorden og månen


Jayaprakash Yatra. Dette instrumentet ble brukt til å observere bevegelse av stjernene i forhold til bevegelse av jorden. Den består av Hollow halvkuler som er merket med forskjellige skalaer. . En astronom, posisjon korrekt kunne bedømme nøyaktig bevegelse av stjerner ved å bruke disse skalaeneMishra Yantra: Dette instrumentet ble brukt til å fortelle tiden i forskjellige byer i verden. Markeringene på dette instrumentet avbildet de store byene i verden, observerer som astronomene kunne lett gjette daværende ganger der.
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.