*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Utsikt over Madhya Pradesh: Khajuraho

Erotiske utskjæringer og fantastisk skulptur er hva Khajuraho har vært kjent i mange år over hele verden. Templene i denne lille landsbyen i Madhya Pradesh er grand, utsøkt og fryktinngytende i sin egen unike måte.


'Khajur' er den indiske navn for dato palm. Overflod av daddelpalmer i relativt tørt område hvor templene ligger sies å være grunnlaget for navnet 'Khajuraho'. Denne landsbyen er rundt 400 km fra Delhi og er koblet godt på vei, jernbane og luft.


Det overraskende ting om dette stedet er at bygda ikke har utviklet seg i det hele tatt, selv etter at stort antall turister flokker til dette stedet år etter år. Utviklingen har kommet, bare i området umiddelbart rundt templene. Hvis du kjører fremover, vil du snart krysse over til den landlige delen.


Den utmerkede skulptur og historiske betydningen av Khajuraho templer har fått dem en plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. De fleste av templene er viet til hinduistiske guddommer som Brahma, Vishnu, Shiva og ulike former for Devi. Det finnes også grupper templer viet til Jain guddommer. Disse templene er delt inn i 3 grupper, Vest, Øst og Sør. Den arkeologiske Survey of India er stadig jobber med restaurering av deler av tempelet ødelagt i kriger og over tid.


Laget av sandstein, er skulpturene i disse templene kuttet ut av enorme steiner som veier så mye som 20 tonn et stykke.


Skulpturene skildrer erotisk kunst på den ytre vegger.Døren tetthet og antall skildringer på ytterveggene er meget høy, med hundre av statue -groups skåret ut på hver side av tempelet.De fleste av disse statue gruppene er basert på guddommer i ulike former. Så mye som 10% av statuen grupper skildre mennesker som velter seg i seksuelle aktiviteter. Alle typer seksuelle aktiviteter er avbildet her, og disse skildringer er den store attraksjonen for turister.De Khajuraho-templene har vært og fortsetter å være en av de mest populære reisemål for folk som ønsker å se god arkitektur og kunst.Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.