*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Interessante Fakta om Timeless monumenter: Taj Mahal


Bygninger normalt ikke uttrykke følelser, gjør de? Men Taj Mahal er ikke normalt. Det har blitt kalt en "Wonder" mange ganger over. Det har blitt malt, snakket om, skrevet om, sunget om, har hatt filmer som er laget om det og viktigst har vært en viktig del av minner av mennesker som tror at Taj symboliserer kjærlighet.


< p> Taj Mahal ligger i Agra, hvor det ble bygget av Mughal linjal Shah Jahan til minne om hans kone. Bygningen er kjent for sin fine arkitektur og strålende design. Den ble laget av høy kvalitet marmor hentet fra gruvene i Rajasthan, og tok over 20 år å bli gjort. Ustad Ahmad Lahauri anses å være hovedarkitekten av dette monumentet; Men, er det antatt et helt team av arkitekter jobbet med dette prosjektet.


Det er flere teorier om om utformingen av Taj Mahal. De store som på disse er:

1- Eksperter med muslimsk arkitektur hevder at det er designet for å reflektere bildet av paradis. De underbygge denne teorien med de velkjente design av paradis og Guds trone, som finnes i Koranen. Disse design gjør bære slående likhet til Taj Mahal design.

2- Arkeologer hevder at Taj ble bygget bare halvparten. Den andre halvparten skulle bli bygget i ren svart granitt på et sted som nå er kjent som "Mehtab Bagh". Dette stedet er på motsatt side av elva Yamuna.

3- hinduistiske historikere hevder dette ble bygd på tuftene av en Shiva tempel, ruinene av som fortsatt er begravet under hovedbygningen på Taj. De hevder at Taj Mahal ble bygget for å symbolisere dominans av islam og ble støttet av Aurangzeb.


Mye har blitt sagt om Taj Mahal. Men hvis du ser det nå, står det ruvende, umiskjennelig som symbolet på kjærlighet.

Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.