*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Reiseguide til New Caledonia

Ny-Caledonia er en fransk koloni i den sørlige Melanesia, mellom Vanuatu og Australias Queensland. 1 600 km med barrier reef med 350 arter av koraller og over 1000 arter av fisk gjør New Caledonia et populært reisemål for dykkere, og det er også muligheter for padling, seiling og delfin og hvalsafari.

Ny-Caledonia Raske fakta

Ny-Caledonia består av Grande Terre eller fastlandet, hvor mesteparten av befolkningen bor; Isle of Pines, den Loyalty Islands Maré, Lifou, Tiga og Ouvea, den Belep skjærgården, og flere andre øyer og holmer. De 215 000 innbyggerne i Ny-Caledonia er av Melanesian, europeisk og polynesisk opprinnelse. Hovedstaden Noumea er på fastlandet.

The Grande Terre eller fastlandet er 400 km lang og har en tropisk, frodig østkysten med en mer fuktig klima, og en tørrere vestkysten med fine strender, mangrove sumper og savanne Grovfôr . Fjellkjeden Chaîne Centrale i midten av øya har topper på over 1600 meter.

beste tiden å besøke New Caledonia

Ny-Caledonia klima er temperert. Juni til september er en kjøligere tiden, og temperaturen kan falle til 15 Celsius om natten. Midten av november til April er varmere, regntiden. Det kan være sykloner i de varmere månedene, spesielt januar til mars, og kraftig regnvær kan føre til flom. September til desember er vanligvis den beste tiden å reise til New Caledonia, selv om de kjøligere månedene mellom juni og september er en god tid for fotturer.

Ting å gjøre i New Caledonia

1600 km av korallrev som omgir New Caledonia tilbyr bra snorkling og dykking, og Grande Terre har verdens største korallrev lagune å utforske. Det er kløfter og grotter, over tusen arter av fisk, 350 arter av koraller, skilpadder og selv haier. Det er også muligheter for delfin og hval, brettseiling og kajakkpadling, og flotte turer til fjells. Den Hienghene området på østkysten av fastlandet, med fjell og fossefall, er et vakkert område å utforske. De fleste besøkende også bruke litt tid i hovedstaden Noumea og besøke sine restauranter, museer og gamle koloniale hus. Fly og katamaraner koble fastlandet til andre øyer.

Hvordan komme til New Caledonia

Det er flyreiser til Noumea fra Tokyo og Osaka i Japan, fra Sydney og Brisbane i Australia, og fra Auckland i New Zealand. Europeiske reisende kan fly fra Paris via Tokyo eller Osaka, og fra Nord-Amerika er det flyforbindelse via Fiji og via Australia

Kilder:.

Ny-Caledonia Tourism

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.