*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Reiseguide til Tonga

Tonga tilbyr utmerket dykking og snorkling, og er kjent for hvalsafari. Den siste gjenværende kongerike i Polynesia, Tonga ligger like vest for den internasjonale datolinjen i Stillehavet, og består av rundt 170 øyer. Som turisme i Tonga er litt mindre utviklet enn på noen andre Stillehavsøyene, er det rolige strender og avsidesliggende koralløyer å utforske.

Tonga hovedøya er Tongatapu, en stor flat koralløy med sandstrender og noen interessante arkeologiske nettsteder, inkludert pyramideformede kongegraver eller Langi
i Lapaha. En stor del av Tonga befolkning lever på Tongatapu i hovedstaden Nuku'alofa, en sjarmerende by omringet av plantasjer og små landsbyer. På Tongatapu sørkyst, tonganske Wildlife Centre har en botanisk hage og en fugl park, og det er en interessant tur langs sjøsiden klipper og over en naturlig korall bro i Hufangalupe. I landsbyen Houma besøkende kan beundre nesten 100 blowholes.

Av nordkysten av Tongatapu er ca 20 koralløyer med flotte strender og utmerket snorkling, dykking og windsurfing muligheter. Mange av øyene er ubebodde, og de eneste overnatting alternativer er den Fafa Island Resort, den Pangaimotu Island Resort og et lite feriested på Atata Island. De ubebodde koralløyer kan utforskes med båt, og turer kan organiseres fra Fafa eller fra Nuku'alofa.

En to timers fergetur fra Tongatapu, har Eua Island vakre strender, rikt fugleliv og regnskog laget for fotturer. En rekke fugler lever i regnskogen, og det er sjøfuglkoloniene på østkysten. De beste måtene å utforske Eua er til fots eller på hesteryggen. EUA Island tilbyr også stor undersjøisk hule dykking og fjellklatring.

Vava'u øygruppen er en av Tonga mest populære feriemål og det beste stedet å se knølhval som de kommer til kalv i disse beskyttede Farvannet mellom juli og oktober. Hvalsafarier er organisert i løpet av sesongen. Andre aktiviteter i Vava'u øyene inkluderer seiling, kajakkpadling, dykking og snorkling rundt disse kalkstein øyer og korallrev.

Ha'apai Konsernet består av rundt 60 øyer, hvorav de fleste er ubebodd. Det er bare overnatting på noen av øyene. Strendene her er nydelig, og det er stor snorkling og dykking muligheter. Den vulkanske øya Tofua har den mest aktive vulkanen i Tonga, og det er mulig å ta turen til vulkanen.

De mest avsidesliggende Niuas Islands få mye mindre besøkende, og strender og laguner er laget for selvstendig utforsking

Kilder:.

Sør-Stillehavet

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.