*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Reisemål: Underground Tour of The Florida Caverns State Park

Som navnet skulle ha det, er Florida Caverns State Park et sted å vise stalaktitter, stalagmitter, og andre hule egenskaper, men det har også en blanding av naturlige plantefamilier, involverer en der Appalachian Mountain arter utvide til sitt sørligste begrensning. Parken hviler sekstifem miles nordvestlig av Tallahassee, nær ydmyke byen Marianna, i stedet for Jackson County. Det enshrouds en to kvadratkilometer delen som går fra 65 til 180 fot over havet. Strømmer gjennom og gjennom fra nord til sør er Chipola River, Choctaw for "Sweetwater". Elva er 80 fot bred på noen steder, men det går også dypt ned for omtrent en halv mil.

Parken utledet sine geologiske egenskaper fra en intrikat historie. Rundt 300 millioner år siden, to opprinnelig superontinents, Gondwana og Laurasia- være produkter av tidligere tektoniske bevegelser selv-braket sammen for å smi en eneste land kalt Pangaea. Rundt 100 millioner år etterpå, begynte Pangaea å bryte fra hverandre, et fragment av den afrikanske kontinentalplaten bodde på knyttet til Nord-Amerika. Den steinen endelig ligger til grunn for det som nå er Florida og nærområder. Gjennom de siste 100 millioner år, ble regionen ofte dekket av hav, som satte ned lag av koraller, skjell og andre kalkavsetninger. Disse innskudd endelig dannet en enorm tykt lag av kalkstein titalls tusen fot tykke.

Når dannet, kalkstein ble utsatt til rytmen av havnivå variasjon. Mens tidevannet var høy, surt grunnvann lukket ved sprekker og sprekker i løselig kalkstein, og gradvis forstørret de opp rester i form av søyler, draperier, brus sugerør, Rimstone bassenger, stalaktitter og stalagmitter. Besøkende til parken kunne se slike undere ved å ringe for en guidet tur langs en opplyst sti inne i en grotte.

Mange underjordiske kamre innregnet i parken er ikke en del av turen. Et godt eksempel er Salamander Pond Cave, som holder en belowground pool 183 fot lang, ni alen bred, og dypere enn 8 fot. Det er to sjeldne hule arter som lever i det akvatiske grotten, Dougherty Plain kreps og Georgia blind salamander.

Geological aktiviteten har knapt sluttet i regionen. Den Chipola River går på å erodere kalkstein; elven Sink er der elva forsvinner ca 100 fot under jorden før du kommer ut nedstrøms. Blue Hole Spring, en vann om hundre fot i diameter og trettini fot dyp, er levert av en artesisk kilde hvor vannet kommer ut under press på et område som har blitt målt ved 56,8 kubikkfot per sekund. Overspill skaper qu

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.