*   >> Lese Utdanning Artikler >> travel >> destinations

Verdens største monument til Love

Som vi kom inn i Agra og ledet for hotellet vårt, må jeg innrømme litt frykt på hva som lå i butikken for oss neste dag. Det er ikke hver dag du får se en av de mest berømte stedene på jorden.

Kan dette rart av verden lever opp til den publisitet som omgir det selv i dag? Etter å ha sett så mange bilder av Taj Mahal jeg kunne ikke unngå å tenke for meg selv "hva hvis det er en nedtur?" Hva om det ikke lever opp til sitt fantastisk rykte?

Bayard Taylor, en amerikansk poet og reise forfatter skrev "Så ren, så herlig perfekt fant det ut til at jeg nesten fryktet å nærme seg det at ikke sjarmen skal brytes". Beundringsverdig valpen faktisk.

Jeg trenger ikke ha bekymret! Det er rett og slett den mest fantastisk stykke arkitektur jeg noensinne har sett.

The Taj Mahal er i Agra, en by ca 4 timers kjøring nord for Delhi i India Uttar Pradesh regionen. Den ble bygget av Mughal keiseren Shah Jahan for hans tredje kone Mumtaz Mahal, som døde fødselen til sitt 14. barn. Shah Jahan ble sagt å være så sorg etter hennes død, forbød han all musikk og feiring for 2 år i hennes minne. Han satt om å bygge sitt monument å elske, å holde et løfte han har gjort med henne på hennes dødsleie å bygge, til hennes ære, den største monument på jorden.

Byggingen av mausoleet ble påbegynt rundt 1 632 og hovedbygningen ferdig rundt 1648. Komplekset rundt Taj tok inntil 1653 for å fullføre.

Konstruert hovedsakelig av hvit marmor, er graven dekorert med maleri, kalligrafi og innlagt stein arbeid, med ikke mindre enn 28 edle og halvedelstener som brukes. Denne blandingen av eksotiske materialer gir "The Taj" evnen til å tilsynelatende skifte farge og stemning gjennom hele året. Det endrer også sin persona fra morgen til kveld!

Til tross for sin størrelse, de fleste som tilnærming (det som i dag) hovedinngangen, ikke faktisk se noe av den strålende kuppelen til du er inne i komplekset. Etter inn gjennom utenfor inngangen kan du se de rød sandstein veggene i hovedkomplekset og den viktigste inngangsporten fører inn hypnotiserende hager.

Walking parallelt med veggene mot den viktigste inngangsporten, tok jeg den minste glimt av toppen av kuppelen. Hun var ikke å gi bort sine hemmeligheter ennå!

Som vi fortsatte langs banen og slått rett mot den viktigste inngangsporten, et strålende stykke arkitektur i sin egen rett, vi så The Taj Mahal. Og det var rett og slett fantastisk.

Perfekt innrammet av den

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.