*   >> Lese Utdanning Artikler >> tech >> web development

Server Side Programmering Languages

Server-side programmeringsspråk er script som kjøres på serveren, og deretter oversatt til Hypertext Markup Language (HTML) som kan sees av alle nettlesere. De to mest populære server-side skriptspråk er PHP: Hypertext Processor og Active Server Pages (ASP). I tillegg er det mange andre språk som AJAX og Coldfusion.PHP kan kjøre på både Unix og Windows-servere, noe som gjør det mer tilgjengelig enn Windows motstykke, Active Server Pages (ASP). De fleste full-service web design firmaer vil ha minst én PHP guru.

PHP bruker er utbredt, og kan inneholde noen form for server funksjonalitet som tar brukerens input og viser eller manipulerer input. Noen relevante eksempler på slikt arbeid er oppslagstavler, auksjonssider, handlekurver, og mer. Det finnes mange gratis (åpen kildekode) skript der ute for PHP nybegynnere å bruke. Dette synopsis er ment bare for å tjene som en inngangsport til andre verk; selv om hovedmålet er å gi en leser nok informasjon slik at de kan ta kvalifiserte beslutninger om hva deres webutvikler bør gjøre.

For de som ønsker å komme inn i PHP, er det mange gratis tutorials og grunning der ute: https://www.4webhelp.net/tutorials/php/basics.php er en relevant example.PHP bruker generelt MySQL database system. MySQL er en server-side-systemet som er inkludert på mange Unix, og noen Windows servers.On derimot, Active Server Pages går - for det meste - utelukkende på Windows-servere. Dette kan føre til noen problemer. Windows hosting eller private servere generelt koste mer enn Unix-servere, noe som gjør det mindre tilgjengelig enn PHP. Som PHP, kan ASP gjøre omtrent alt.

Det er betydelig færre open-source skript skrevet i ASP, en annen testament til sin utilgjengelighet. For de som er interessert i ASP, her er en stor gratis tutorial: https://www.w3schools.com/asp/default.asp.ASP kan bruke mange forskjellige databasesystemer. Mange brukere foretrekker Microsoft Access. Access, i motsetning til MySQL, tilbyr en hva-du-ser-er-hva-du-får (WYSIWYG) editor som en del av Microsofts Office-pakke. Faktisk kan du allerede har en kopi av Microsoft Access på datamaskinen, og ikke engang vet det.

Den bruker er ikke begrenset til databasing, er det også brukt som en grunnleggende regnearkprogram for de som trenger en mer programmerer-vennlig miljø enn Excel. ASP kan også fungere godt med MSSQL eller MySQL. En tredje programmeringsspråk med voksende popularitet er Javascript og XML Asynchronous. AJAX, som det ofte refereres til, skaper interaktive web-progra

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,https://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.