*   >> Lese Utdanning Artikler >> health >> diseases conditions

Om Virilization

Virilisering

Definisjon av

Virilisering er dannelsen av maskuline trekk er overdrevet, vanligvis hos kvinner, ofte som et resultat av binyrene som produserer overflødig androgener (testosteron og lignende hormoner ).

Virilisering grunn av overdreven androgen produksjon er vanligvis forårsaket av utvidelse av binyrene eller svulst.

Symptomer inkluderer ansiktshår og overdreven kroppen, skallethet, akne, dyp stemme, forstørrede muskler, og økt sexlyst.

Endringer i kroppen gjør at leger til å gjenkjenne virilisering, og deksametason undertrykkelse testen kan hjelpe leger til å sørge for at årsaken.

binyrene inneholder svulsten fjernes kirurgisk, selv medisiner kan noen ganger redusere overdreven hormonproduksjon.

Årsak

De vanligste årsakene til virilisering er en forstørret del av hormonproduksjonen i binyrebarken (binyre hyperlapsia). Noen ganger årsaken er en hormonproduserende svulst (adenom eller kreft) i kjertler. Noen ganger oppstår virilisering når kreften er utenfor binyrene produserer androgener.

Idrettsutøvere som bruker store mengder androgener (anabole steroider) å heve de store musklene kan føre til symptomer på virilisering. Av cyster i eggstokkene kan forårsake virilization, men noen tilfeller er nesten alltid mild. Noen ganger unormalt av enzymet (protein) i binyrene kan produsere virilization.

Symptom

I virilization symptomene er mye hår i ansiktet og kroppen (hirsutisme), alopesi, akne, dyp stemme, muskel utvidelse og økt sexlyst. Hos kvinner livmoren krymper, forstørret klitoris, brystene blir mindre, og normale perioder stoppe.

Diagnose

Kombinasjonen kroppens forandringer gjør virilisering relativt lett for leger å gjenkjenne. En test kan bekrefte androgen-nivåer i blodet. Hvis nivåene er svært høy, kan deksametason trykktest å finne ut om problemet kommer fra binyrene og problemet er om binyreadenom hyperlapsia.

Hvis problemet er hyperlapsia adrenalin, hindrer deksametason produksjon av androgener fra binyrene. Hvis problemet er en adenom eller kreft, reduserer deksametason androgen produksjon er bare delvis eller helt, kan legen utføre en computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) gjort for å se binyrene.

BEHANDLING

Androgen-produserende binyreadenom og kreft behandles vanligvis ved fjerning av binyrene som inneholder svulsten kirurgisk. For adrenalin hyperlapsia, små mengder

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.