*   >> Lese Utdanning Artikler >> money >> marketing advertising

Det religiøse aspektet Notre-Dame.

Notre-Dame katolske katedralen i Paris dateres tilbake til det 13. århundre og er et mesterverk av gotisk artin Vest-Europa. Kombinasjonen av flekken briller og thehuge interiøret er virkelig imponerende som vekker artisticexperiences av mystisk dimensjon. Ligger på Cit islandand omgitt av Seinen, er Notre-Dame et flaggskip inthe parisisk landskapet og gir en fantastisk utsikt over thecity fra toppen av sin towers.Notre-Dame ble innledet av en gallo-romersk tempel til Jupiter, en kristen basilika, og en romansk kirke. Sin i Parisbegan i 1163 under regimet til Louis VII.

Pave AlexanderIII lagt ned grunnsteinen. Byggingen ble fullført ca 200 år senere i om 1345.Notre-Dame har hatt en actionfylt historie de centuries.Crusaders ba her før avreise på deres hellige kriger andpolyphonic musikk utviklet i katedralen. Notre-Dame ble plyndret under den franske revolusjonen, som var en rekke ofother katedraler hele Frankrike. Mange av cathedral'sother skattene ble enten ødelagt eller plyndret bare thegreat klokkene unngått å bli smeltet ned. Revolusjonære devotedthe katedralen første til dyrkingen av Reason, og senere til dyrkingen av den øverste vesen.

Kirkens interiør ble brukt asa lager for lagring av food.Notre-Dame har æren av å være den katedralen whereNapolon, ønsker å understreke forrang staten overthe kirken, kronet seg selv til keiser, og deretter kronet Josphine, hans Martinique-fødte kone , som hans keiserinne. Duringthe 19. århundre, hadde forfatteren Victor Hugo og artister som Ingresbrought bevissthet til farlig tilstand av forfall i hvilken den Cathedral falt dermed heve en ny bevissthet ofits kunstnerisk verdi. Mens det 18.

århundre neoclassicists hadde nærmest ignorert kreasjoner av middelalderen - og hadeven erstattet glassmalerier i Notre-Dame med normal glass- det 19. århundres romantikere så at fjernt periode med nye eyesand større appreciation.Besides bringe nytt liv til rose vinduer og statuer, Viollet-le-Duc designet Notre-Dame er spir, en ny funksjon ofthe bygningen, og sakristiet. Også i det 19. århundre, BaronHaussmann kastet de parisere som husene rotete katedralen nærhet. Under Commune av 1871, de Cathedralwas nesten brent av kommunar.

Uansett hva som skjedde, Notre-Damesurvived Kommunen hovedsak unscathed.Yet det er kunsten å Notre-Dame, snarere enn dens historie, thatstill awes. Vestfronten inkluderer 28 statuer som representerer monarkene i Judea og Israel. De tre portaler illustrerer, fromleft til høyre, Dommedag; Madonna og barnet;

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,https://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.