*   >> Lese Utdanning Artikler >> health >> diseases conditions

The Fight Against Malaria & amp; ndash; Noen Oppmuntrende News

Malaria fortsetter å være en svøpe i mange deler av verden. Problemet er særlig akutt i Afrika. Malaria er en gjennomgripende sykdom preget av høy feber, risting frysninger, influensalignende symptomer, og anemi. Den forårsakes av en parasitt kalt Plasmodium falciparum (den asiatiske varianten er Plasmodium vivax og ikke som virulente). Plasmodium er gjennomført av Anopheles mygg utbredt i tropene.

plasmodiumparasitten viser en rekke stadier i sin livssyklus. Sykdommen utvikler seg på følgende måte. Når en person er smittet, sporozoites migrere til leveren hvor de utvikler seg til merozoitter. Derfra går de inn i blodstrømmen og angriper røde blodlegemer. Innen 48 til 72 timer den infiserte røde blodceller sammenbrudd slippe flere parasitter i blodet.

Chloroquine er et vanlig legemiddel mot malaria. Men noen stammer av Anopheles mygg har utviklet en immunitet mot dette stoffet. I dette tilfellet, kinidin eller kinin pluss doksycyklin, tetracyklin, eller clindamycin; eller atovakvon pluss proguanil (Malarone); eller meflokin eller artesunate; eller kombinasjonen av pyrimethamine og sulfadoxine, er gitt i stedet.

Malaria er så gjennomgripende at det er anslått at 300 til 500 millioner mennesker smittes av sykdommen hvert år som resulterer i ca 1 million dødsfall. Dette er en helt uakseptabel situasjon fra en verden helseperspektiv.

Til tross for dette skremmende virkelighet, betydelige innhugg har blitt gjort, spesielt i området av forebygging. Delvis takket være masse infusjon av ressurser fra Bill og Melinda Gates Foundation, insektmiddel behandles myggnett, innendørs sprøyting av insektmidler og en kategori av kraftige legemidler som kalles artemisinin-basert kombinasjonsterapi (ACT) har vist bemerkelsesverdig positive resultater i pilotstudier . I tillegg, selv om mange forsøk på å lage en helt effektiv vaksine har mislyktes, en vaksine som ser ut til å være 50% effektiv i å tilby beskyttelse for de første 8 månedene er nå under utvikling. Dette arbeidet, tatt sammen, har betydelig håp om at spredningen av denne forferdelige sykdommen kan bli innskrenket i ikke slutt eliminert.

Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.