*   >> Lese Utdanning Artikler >> science >> general sciences

IQ: Studier av adopterte barn (del 1 av 4)

Studier av adoptivbarn

Praksisen med adopsjon muliggjør andre typer studier som i prinsippet kan være i stand til å løse den kombinerte effekten av arv og miljø på IQ. En rekke interessante og relevante spørsmål kan bli spurt om IQ av adopterte barn. Vi kan spørre først, trenger adopterte barn har en tendens til å ha normal IQ? Svaret er helt klart nei: Gjennomsnittlig IQ adopterte barn er utpreget overlegen

Dette har en tendens til å være tilfelle selv når de biologiske foreldrene til de adopterte barn har svært lav IQ..
For eksempel 100 adoptivbarn i Iowa hadde en gjennomsnittlig IQ på 117 (Skodak & Skeels, 1949). De biologiske mødre til de samme barna hadde en gjennomsnittlig IQ på bare 87. Vi kan trygt konkludere med at kilden til den overlegne IQ av de adopterte barna må ha vært utmerket miljø som de fleste adoptivforeldre gir sine children.Those familier som velger å adoptere barn-og som er valgt ved adopsjon etater som egnede foreldre-en tendens til å være svært fordelaktig: Så de kan gi miljøer som fremmer utviklingen av høy IQ i sine barn.

Den gunstige effekten av en adoptiv miljøet har vært dramatisk illustrert i en fersk fransk adopsjon studie (Schiff, Duyme, Dumaret, og Tomkiewicz, 1982). Forfatterne ligger en rekke barn som biologiske foreldre vi er ufaglærte, og som hadde blitt vedtatt kort tid etter fødselen i øvre middelklasse familier, de adopterte barn, men hadde biologiske søsken eller halvsøsken som ble oppdratt av sin naturlige foreldre. Det er ingen grunn til å forvente noen systematisk genetisk forskjell mellom adopterte barn og deres søsken eller halvsøsken.

Likevel, adoptivbarn, skole- alder.
hadde en gjennomsnittlig IQ 14 poeng høyere enn sine søsken. Kanskje av mer samfunnsmessig betydning, hadde de adopterte barna måtte gjenta en eller flere skolekarakterer bare en fjerdedel så ofte som gjorde sibs oppdratt av sine egne foreldre. Disse fakta forteller oss at miljøet kan ha en stor effekt på IQ og skoleprestasjoner. De forteller oss litt, men om den relative betydningen av arv og miljø. Resultatene forteller oss at vi kunne redusere skolefeilrater og øke IQ barns ufaglærte arbeidere-ved å gi dem den slags miljøer typisk for middelklassen innta familier.

Likte du denne artikkelen? Du kan skrive artikler som dette og tjene penger på det. Det er gratis å delta, og du kan tjene penger på nettet så snart du melder deg på. Klikk på linken til Registrer deg med Bukisa.com og begynn

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,http://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.