*   >> Lese Utdanning Artikler >> health >> diseases conditions

RA 9482: rammeverk for samarbeid Mot Rabies

For å fjerne Filippinene fra listen over de beste rabies land i verden, den nasjonale regjeringen vedtatt Republic Act 9482, også kjent som Anti-Rabies loven av 2007. Denne loven førte til etableringen av National Anti-Rabies komiteen og National Anti-Rabies Program, rammeverk som fremmer samarbeid mellom offentlige etater, frivillige organisasjoner (NGOer) og folks organisasjon (POS) for forebygging og kontroll av rabies i landet.

"Samarbeid er en viktig strategi i anti-rabies program.

Uten samarbeid, til målet oppnå et rabiesfritt Filippinene på 2 020 kan ikke være mulig, "

sa Atty. Heidi Caguioa av Animal Kingdom Foundation under Rabies Prevention and Control toppmøtet i Quezon City holdt på Quezon City Hall 22. mars 2012.

Selv om loven har vært på plass siden 2007, har bare noen få trede blitt straffet og fengslet ifølge Bureau of Animal Industry (BAI) av Department of Agriculture (DA). "Dette er på grunn av manglende samarbeid og seriøs gjennomføring av loven i enkelte miljøer i provinsene og selv i Metro Manila,"

sa Atty. Caguioa.


Loven mandat berørte offentlige etater til å bevege seg mot bekjempe og utrydde rabies i landet. Fremtredende bestemmelsene i loven er: massevaksinering av hunder; etablering av en sentral database for registrerte og vaksinerte hunder; impounding, kontroll og disponering av uregistrerte, bortkommen og uvaksinerte hunder felt; gjennomføre utdanning og informasjonskampanje; Bestemmelsen om pre-eksponering behandling for høye risiko personell og dyr bite ofre; Tilbudet av gratis rutinevaksinasjon eller Pre-eksponeringsprofylakse (PEP) av skolebarn i alderen 5-14 i høyrisikoområder; og ansvarlig kjæledyr eierskap.


Loven angir også straffer til overtredere. Pet eiere som ikke klarer eller nekter å registrere og immunisere sine dyr mot rabies vil bli bøtelagt PhP 2,000.00. De som nekter å sette sine kjæledyr under observasjon etter biting hendelsen vil bli tildelt en bot på Php 10.000.

De lokale myndighetene Enheten utfører en viktig rolle i gjennomføringen av loven. "Du er frontliners i gjennomføringen av loven. Det er derfor det er viktig for deg å forstå og ha en klar kunnskap om loven, "

sa Atty. Caguioa til Barangay tjenestemenn som deltok på toppmøtet.

Atty.

Caguioa også appellerte til dyreeiere, "Du er gjenstand for denne loven. Hvis bare kjæledyr eiere er ansvarlig, er det ikke behov for loven. Vi bør være ansvarlig og hjelpe oppn

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lese Utdanning Artikler,https://utdanning.nmjjxx.com All rights reserved.